Figuurglas

Figuurglas is beglazing die voorzien is van een reliëf. Bij 365glas heeft u uitgebreide keuze uit verschillende figuurglazen, voor iedere situatie hebben wij een passend reliëf variërend in dikte. Op de productpagina vult u de gewenste lengte en breedte in. Bestel uw reliëfglas op maat tegen de scherpste prijzen.

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Wat is figuurglas?

Figuurglas is enkel glas waar aan één zijde van het glas een reliëf in is gedrukt, dat wordt het figuur genoemd. Enkel glas gaat aan het eind van de glasoven door twee walsen die een figuur in het glas drukken. Middels verschillende walsen worden er diverse figuren in het glas gedrukt. Afhankelijk van het reliëf dat in het glas gedrukt wordt beperkt het de mogelijkheid om door het glas te kijken wat zorgt voor privacy.

Figuurglas is ook te bestellen met een speciale kleur waardoor het nog meer uitstraling geeft aan de ruimte waar het glas geplaatst wordt. Het is ook mogelijk om figuurglas te combineren met dubbel glas.

Toepassingsgebieden van figuurglas

Doordat figuurglas de doorkijk aanzienlijk verminderd is het ideaal voor plaatsen waar u niet wilt dat mensen door de ramen kunnen kijken. Denk bijvoorbeeld aan het raam in de voordeur of een ander raam aan de straatkant van de woning. Het plaatsen van glas met een figuur erin is een gemakkelijk manier om doorkijk uit te sluiten. Bovendien zorgt het figuurglas voor een originele uitstraling.

Figuurglas online bestellen

Ook figuurglas is te bestellen in alle gewenste afmetingen en is beschikbaar in verschillende diktes. Echter is het niet voor ieder type figuurglas mogelijk om de dikte te kiezen. De meeste typen figuurglas zijn enkel verkrijgbaar met een dikte van 4mm. De afmetingen van het figuurglas zijn wel volledig naar wens te bepalen.

Al sinds 1920 zijn wij expert op het gebied van glas en glasbewerking. Wij snijden alle beglazing in de gewenste maat en leveren deze in de meeste gevallen binnen 2 dagen bij u op locatie. Afhalen op onze werkplaats is ook mogelijk, dat verkort de levertijd met 1 dag.

Heeft u vragen over het bestellen van de juiste glassoort en de juiste afmetingen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Onze experts helpen u graag verder.